DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
 

z Kraje pramenů

DENÍČEK 2009/2

Z DENÍČKU 2009/2

 
21.11. Dnešek byl pro naše štěňátka velkým dnem. Všichni se zůčastnili "SVODU MLADÝCH" v MB. Všichni byli úspěšně svedeny.
5.8. Štěňátkům je právě 15 týdnů. Je čas na třetí injekci - NEZAPOMEŇTE!!!
Wilíček se veterináři moc líbil a tak dostal nejen injekci, ale také spoustu piškotů, které Wili neváhal ihned spolykat .  Na uvítanou dostal také dárek od fa. Eukanuba.
1.8. Naše prvorozená AMÁLKA se vydala do světa jako poslední. Užili jsme si s ní mnoho legrace.
Přejeme jí ,aby jí radost a nálada vydržela a předávala jí nadále své nové velké rodině.
13.7. Tak  nevím jestli na tom čísle datumu něco bude. Doufám, že třináctka přinese ADÉLCE a novým majitelům hodně štěstí a radostí.
11.7  Dnešním dnem jsem se rozhodla, že si ALWINA necháme doma. Nevím ještě jakým zpusobem to vše zvládnem, ale pevně doufám, že to je to právé a hlavně správné rozhodnutí. Všichni si dejte pozor, protože nový "Národní a mezinárodní šampion"ichází.
6.7.  Další odčervení štěňátek. Po zahradě se nám prohánějí Améllie, Adélka a Alwin. Maminka Airin už konečně přestává kolit.
Začínáme učit mrňousky na obojek a vodítko. Jde jim to úžasně dobře. Nemají žádný problém s kousáním vodítka. Jelikož máme zatím jen jeden malý obojek chodí na procházku jednotlivě. Ostatní nedočkavě čekají u branky, než na ně přijde řada .
1.7.  První den prázdnin.
Dopoledne si přijeli noví páníčci pro štěňátko. Do poslední chvíle jsme nevěděli, kdo opustí tuto smečku. Nejvíce se líbila APRÍLLA. Přejeme jí i jejím páníčkům hodně radosti a co nejméně starostí.
29.6. Dnes nečekaně odcestovala ARWEN.  Přejeme jí i jejím novým páníčkům hodně radosti ze společně prožitých chvil !!!
27.6. Pouť je v plném proudu. Dopoledne odcestovali s novími páníčky ARTHUS a AIRINKA.  Také jim přejeme hodně radosti a spousty dobrodružství. Maminka Airin nese postupný odchod štěňátek celkem statečně. Přece jenom má na starosti ještě pět nezbedů. 
26.6.  Druhé očkování
Přijela pouť. Jeikož bydlíme na návsi, nevěděli jsme, jak štěňata budou snášet hluk, který je pro poutě typický. Večer byla zábava pod širým nebem, hukot byl až do 4 hodin do rána. Štěňata si ovšem svůj denní režim nenechala narušit a šli spát jako každý jiný den.
Téhož dne odpoledne si přijeli noví páníčkové pro AISHU. Všem jim přejeme hodně radosti ze společně prožívaných chvil !!!!
24.6. Na zahradě se sešlo celkem 16 štěňátek. Přijela na návštěvu naše kamarádka s osmi štěňátky plemene LOUSIANSKÝ LEOPARDÍ  pes.
Byla to neskutečná podívaná. 
20.6. Do tohoto dne štěňátka věděla, že když maminka Airin začne štěkat hrozí nějaké nebezpečí a proto se musí co nejrychleji dostat do blízkosti kotce a boudy, kde se mohou schovat. Dnešním dnem se vše změnilo. Někteří odvážlivci Aisha, Arwen, Aprílla, Arthus a Alwin začali neohroženě poštěkávat a tím pomáhat mamině se zaháněním případných vetřelců a chráněním svého teritoria.
Všechna štěňátka jsou nadějní zahradníci. Co zasadíte to vyplejou, co shrabete, to zase roznesou na původní místo. Nevadí jim hluk motoru benzínové sekačky, ani proudu vody při zalévání. Naopak jsou velmi zvědaví.
18.6. Tento den se zapsal jako první den v životě štěňátek, kdy okusila poprvé pravou nefalšovanou hovězí kost.
Nejdříve jsem si myslela, že jim udělám ohromnou radost z novou hračkou. To jsem se, ale spletla. Štěňátka okamžitě věděla, že je to něco o co je velký zájem všech ostatních a proto si to začala od začátku bránit pořádným vrčením a někdy i štěkáním.  
15.6.  Dnešní den nás navštívila poradkyně chovu. Štěňátka byla zkontrolována od čumáčku až po ocásek.
Všechna prošla a jsou doporučena k zápisu do plemenné knihy.
11.6.  Dnes byla štěňátka očkována a tetována. Celý proces snášely velice statečně. Každé má teď zelené levé ucho, ale né na dlouho. Jen do té doby než se jim přebytečná barva oddrolí. Jejich maminka Airin má zase zelený celý jazyk odtoho jak se jim snažila pofoukat bolístku.
Všechna štěňátka jsou vpořádku a těší se na své nové páníčky.